Skip to content

Projekt

TÁPIÓMENTE TÁNCEGYÜTTES X ETESD ÖSSZEFOGÁS

Minden évben hagyományosan január végén rendezi meg a Tápiómente Táncegyüttes a Szponzor bált”, ahol vendégül látják támogatóikat, beszámolnak az elmúlt évben elért eredményeikről és ismertetik éves terveiket. Ezen az eseményen gyűlik össze a működésüket biztosító éves pénzügyi forrás jelentős része, azonban ez a lehetőség idén a koronavírus miatt elmarad, így veszélybe kerül a közösség zavartalan működése, éves terveik megvalósításának lehetősége.

A nagymúltú együttes 1968-ban alakult, azóta több generáció volt részese annak a közösségnek, mely 1978-ban Arany minősítést,  1985-ben pedig Örökös kiváló együttesi rangot kapott. Az elmúlt 5 év folyamatos munkája eredményeként napjainkban minden eddiginél sikeresebb és elismertebb a közhasznú alapítvány munkája, hiszen jelenleg óvodás korcsoporttól kezdve az egyetemi korosztályig mintegy 100 gyermekkel foglalkoznak.

A néptánc egyesíti a sport, a zene műveléséhez szükséges alapképességeket, miközben csak csoportosan, közösségekben történhet meg, egyszeri és megismételhetetlen közös alkotás. Jól szervezett foglalkozásokkal megvalósítható a differenciált aktivitás, a különböző képességű tanulók saját közösségeikben integrált fejlesztése. A néptánc oktatásával az agy jobb és a bal felének harmonikus fejlesztése folyik. A tánc rendkívül intenzív mozgás. Az állandóan jelen lévő zenei kíséret folyamatosan fejleszti a zenei alapkészségeket: hallás, ritmusérzék, zenei stílusok, zenei egységek, tiszta énekhang, hangképzés. Ugyanakkor a tánc stresszoldó hatása és a hozzá kapcsolódó élmények révén, indulatoktól letisztult, emelkedett lelkiállapotot eredményez.

A gyerekeknek második otthont jelentő, felelős felnőtté válásukhoz kiváló alapokat nyújtó táncegyüttes munkáját és folyamatos fejlődését biztosítani – támogatni kell, ezért az Etesd egy formabontó báli vacsorát szervez számukra, ezzel is segítve őket, hogy a hagyományos Szponzor bál ne maradjon el idén, így a pandémiát követően zavartalanul folytatni tudják elismerésre méltó, sikeres tevékenységüket.

A kampány során a Tápiómente Táncegyüttes különleges báli gourmet vacsorára invitálja tiszteletbeli nagyköveteit, melyet az Etesd csapata szállít házhoz számukra 2021. február 20-án.

Az Etesd x Tápiómente 2 személyes gourmet vacsora tartalma:

  • Libamáj parfait
  • Ötfűszeres kacsa rilette
  • Mézben és portóiban pácolt malac pástétom
  • Mostarda di frutta (gyümölcsös, édes mustárszósz különlegesség, melyet a parfait, a rilette és a sajt mellé is ajánlunk)
  • Kovászos cipó – arán pékség
  • Hegyvidéki sajt – Bükki Sajt Manufaktúra
  • Mákos guba pohárdesszert – a Zila Kávéház különlegessége

Minden támogatóhoz, aki a Tápiómente Táncegyüttes fennmaradását 20.000 Ft vagy a feletti összeggel segíti, egy darab kétszemélyes különleges vacsoradobozt szállítunk ki 2021. február 20-án.

Az adománygyűjtés időszaka: 2021. január 30 – 2021. február 18.

A célösszeg 5 millió Ft, mely a Táncegyüttes 2021-es működését biztosítja.

Borganika
serfőző_ok
Zila_logo
Nagykáta
bukki-sajt-manufaktura
aran_black_2

További projektjeink

Etesd a dokit 1.

Csapatunk az első Covid-19 járvány hullámában azon dolgozott, hogy az egészségügyben dolgozók egészséges, tápláló ételhez jussanak. Arra gondoltunk, lehetőségeink szerint úgy segíthetjük őket a legjobban a kór elleni hatékony küzdelemben, ha élelmiszeradományokkal könnyítjük meg a mindennapjaikat.

Hatalmas összefogás kerekedett és több mint 50.000 adag ételt szállítottunk 40 karantén nap alatt kórházakba, menőállomásokra és tesztlaborokba.

KIOSK Angyal

Május 12-e óta működik a Segítő Angyalok Alapítvány és a fővárosban több éttermet is működtető Kiosk csoport közös társadalmi felelősségvállalási programja. 

Amikor újranyithattak az éttermek, a programhoz csatlakozva tovább főztünk azoknak a vendéglátósoknak, akik a járvány miatt elvesztették a munkájukat. Amikor pedig leálltak, a megmaradt alapanyagokat bajban lévő éttermeknek adták, a támogatásért cserébe azt kérték tőlük: vegyenek vissza egy vendéglátóst.

Etesd a dokit 2.

A második hullámban ismét összefogunk, immár tapasztaltan, felkészülten fogjuk segíteni az egészségügyi dolgozókat, így nagyobb volumenben tudunk gondolkodni. Nonprofit vállalati formában folytatjuk tevékenységünket így nincs akadálya pénzügyi támogatások fogadásának. Az anyagi ráfordításaink a fő céljainkat szolgálják. Alapanyag beszerzésben és a konyhai munkához szorosan kapcsolódó termékek, alapvető higiénés, konyhai tisztítószerek… Ezekkel a beszerzésekkel, még hatékonyabban tudunk az érzékeny területeken segíteni.