Skip to content

Rólunk

Ételt adni gondoskodás

Csapatunk a COVID-19 járvány kitörésekor, 2020 márciusában állt össze és hozta létre az Etesd a Dokit projektet.
Mindannyian évek óta gasztronómiai területen dolgozunk, így egyértelmű volt, hogy ezt a tudásunkat és tapasztalatunkat felhasználva támogassuk az egészségügyi dolgozókat.
Meggyőződésünk, hogy a fontos változások az étellel is kezdődhetnek, az ételnek ereje van. Az Etesd különlegessége, hogy a gasztronómia segítségével gyakorol pozitív hatást
környezetünkre ezen keresztül, támogatja a különböző közösségeket. A gasztronómia lehetőséget nyújt olyan változások beindítására, amely – apró lépésekkel ugyan,de – egy környezettudatosabb, egészségesebb, szolidárisabb világ felé vezet.
Kezdetektől erős belső késztetést éreztünk arra, hogy minőségi, tápláló és esztétikus ételekkel segítsük a frontvonalban dolgozókat.

Csapatunk

Pancsovay Zita

Pancsovay Zita

ügyvezető,
élelmezési projekt szervezés
Serfőző Márti

Serfőző Márta

partnerkapcsolatok,
kampány szervezés
Dregyelyi Xenia

Drégelyi Xénia

működés,
pénzügy

Környezettudatos, zero waste működés

Ételeink elkészítése során – ahogy eddig is – törekszünk a környezettudatos, fenntartható, lehetőség szerint hulladékmentes működésre; tudatos és felelősségteljes működésünk megvalósítása által csökkentjük a tevékenységünk okozta ökológiai lábnyomot.

Célok és elvek

  • Segítséget nyújtunk a nehéz helyzetben lévőknek. A társadalom – különböző okok miatt – rászoruló rétegeinek mindennapjait könnyítjük.
  • Tenni akarás, átfogó társadalmi együttműködés megvalósítása. Aktívan részt veszünk a lakosság egészségi állapotának javításában, a jobb életminőség elősegítésében, az egészség károsító környezeti, társadalmi és egyéb hatások elleni fellépésben.
  • Egészséges, tápláló ételeket állítunk elő és adományozunk.
  • Az egyéb adományokat eljuttatjuk a leginkább rászorulókhoz.
  • Hozzájárulunk a gazdaság – többek között szűkebb ágazatunk, a vendéglátó helyek – újra indításához/talpra állításához.
  • Tevékenységünk során garantáljuk az élelmiszerbiztonsági (HACCP) alapnormákat.
  • Környezettudatos alapanyagfelhasználás és csomagolás