Rólunk
Ételt adni gondoskodás
Csapatunk a COVID-19 járvány kitörésekor, 2020 márciusában állt össze és hozta létre az Etesd a Dokit projektet.
Mindannyian évek óta gasztronómiai területen dolgozunk, így egyértelmű volt, hogy ezt a tudásunkat és tapasztalatunkat felhasználva támogassuk az egészségügyi dolgozókat.
Meggyőződésünk, hogy a fontos változások az étellel is kezdődhetnek, az ételnek ereje van. Az Etesd különlegessége, hogy a gasztronómia segítségével gyakorol pozitív hatást
környezetünkre ezen keresztül, támogatja a különböző közösségeket. A gasztronómia lehetőséget nyújt olyan változások beindítására, amely – apró lépésekkel ugyan,de – egy környezettudatosabb, egészségesebb, szolidárisabb világ felé vezet.
Kezdetektől erős belső késztetést éreztünk arra, hogy minőségi, tápláló és esztétikus ételekkel segítsük a frontvonalban dolgozókat.

Környezettudatos, zero waste működés
Ételeink elkészítése során – ahogy eddig is – törekszünk a környezettudatos, fenntartható, lehetőség szerint hulladékmentes működésre; tudatos és felelősségteljes működésünk megvalósítása által csökkentjük a tevékenységünk okozta ökológiai lábnyomot.
Célok és elvek
- Segítséget nyújtunk a nehéz helyzetben lévőknek. A társadalom – különböző okok miatt – rászoruló rétegeinek mindennapjait könnyítjük.
- Tenni akarás, átfogó társadalmi együttműködés megvalósítása. Aktívan részt veszünk a lakosság egészségi állapotának javításában, a jobb életminőség elősegítésében, az egészség károsító környezeti, társadalmi és egyéb hatások elleni fellépésben.
- Egészséges, tápláló ételeket állítunk elő és adományozunk.
- Az egyéb adományokat eljuttatjuk a leginkább rászorulókhoz.
- Hozzájárulunk a gazdaság – többek között szűkebb ágazatunk, a vendéglátó helyek – újra indításához/talpra állításához.
- Tevékenységünk során garantáljuk az élelmiszerbiztonsági (HACCP) alapnormákat.
- Környezettudatos alapanyagfelhasználás és csomagolás