Skip to content

Támogatás

Hogyan segíthetsz minket?

Anyagi támogatás

Önkéntes csapatunk lelkes civil szerveződés.  Nonprofit vállalati formában folytatjuk tevékenységünket így nincs akadálya pénzügyi támogatás fogadásának. Az anyagi ráfordításaink a fő céljainkat szolgálják. Alapanyag beszerzésben és a konyhai munkához szorosan kapcsolódó termékek, alapvető higiénés, konyhai tisztítószerek és csomagolóanyagok vételezésében realizálódnak az adományok.

ETESD Nonprofit Közhasznú Kft.

Adószám: 27926574-1-43
Bankszámla szám: CIB Bank
10700347 72034774 51100005

Minőségi alapanyagok

Nagy szükségünk van a nyersanyag felajánlásokra, hiszen ebből készítjuk az egészséges és tápláló ételeket. A HACCP előírásoknak megfelelő élelmiszer felajánlásokat is hatékonyan tudjuk koordinálni.

Természetesen a kisebb élelmiszer felajánlások is segítséget jelentenek, ezeket azonban az előre megtervezett gyártási folyamatunkba sajnos nem tudjuk beilleszteni. Ez esetben arra kérjük a felajánlót, hogy a megfelelő biztonsági előírások betartásával közvetlenül vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, amelyiket támogatni szeretné.

Logisztika

Az ételek megfelelő helyre juttatásában vállalatok és magánszemélyek segítségét is örömmel fogadjuk.

A fogások csomagolásában is számítunk támogatókra. Ám, arra kiemelt figyelmet fordítunk a kezdetektől, hogy környezetbarát, lebomlóanyagokat válasszunk a szállításhoz.
A tudatosság nem csak az egészségünk, de a környezetünk megóvása során is fontos szempont a csapat számára.

Mi történik az adományokkal?

Alapanyag

Séfeink az aktuális, friss, szezonális alapanyagfelajánlásokból állítják össze a heti menüt, amely jellemzően egy főételből és egy levesből vagy desszertből áll.

Készételek

Ha olyan étel felajánlás érkezik, amely azonnal szállítható, például lángos, pizza, desszertek, akkor koordináljuk az adományok útját, hogy minden a megfelelő helyre kerülhessen.

Anyagi támogatás

A befolyó pénzügyi forrásokat az alaptevékenységünk biztosításához használjuk fel, jellemzően alapanyagot vásárolunk, hogy minél több ételt készíthessünk.

Egyéb tárgyi adományok

Amennyiben hasznosítható felajánlás érkezik, szívesen segítünk az ételeken kívüli tárgyi adományok megfelelő helyre irányításában is. Legutóbb több mint 2000 egészségügyi higiénés csomagot logisztikáztunk.

Logisztikai erőforrások

Legyen szó vállalatról vagy magánszemély felajánlásról, a logisztikai erőforrásokat igyekszünk a lehető leghatékonyabban használni. Az előre tervezett fuvarokban mindig jól jön a segítség.

Vidéki
koordináció

Csapatunk tevékenysége kezdetben a fővárosra koncentrálódott, de a folyamatos vidéki felajánlások és hírek szerint terjeszkedünk, így szívesen alakítunk ki együttműködést a segítségnyújtásban résztvenni kívánó szervezetekkel.

Az egészségügyi intézmények különösen érzékeny, a védekezésben kiemelt fontosságú területek, nincs rá mód, hogy otthon, HCCAP előírásoknak nem 100%-osan megfelelő körülmények között elkészült ételeket juttassunk be. Ezért van szükségünk az éttermek és cégek nagylelkű felajánlására vagy civil személyek akár pénzbeli támogatására, melyek révén a napi több száz adag étel biztosított.

Feladatunknak tekintjük, hogy az egészségügyi intézmény vagy mentőszolgálat ajtajáig juttassuk el a megfelelő mennyiségű és kitűnő minőségű ételt: az intézményen belüli logisztika pedig a helyiek feladata. Mindent megteszünk, hogy együttműködhessünk a kórházakkal, a mentőszolgálatokkal és a tesztlaborokkal, mert tőlük kapjuk az információt, hogy adott időszakban hányan látnak el Covid-szolgálatot.
 
A második hullám érkezését már szervezetszerűen fogadtuk, megalakult az  ETESD Nonprofit Közhasznú Kft. Az adományozó társaságok társasági adóalapjának megállapítása során figyelembe vehető csökkentő tétel érvényesítése céljából a számunkra, mint közhasznú szervezetnek adott juttatásról igazolást állítunk ki – az 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bek. z). pontja szerint – figyelemmel a 7 §. (5)-(7) bekezdésében foglaltakra is.
 
Kérjük, támogasd az #etesdadokit mozgalmat megosztásaiddal, szállítással, élelmiszerrel, pénzbeli adománnyal. Mi úgy döntöttünk ismét összefogunk. A tavasszal szerzett tapasztalatainkat felkészülten és jól szervezetten, még nagyobb volumenben szeretnénk segítségre konvertálni a második hullámban. Az egészség a legfontosabb, amink van, de van valami, ami legalább ilyen fontos és mi adhatjuk: ez az egymással törődés, a gondoskodás, a szeretet.

Szívesen lennél az önkéntesünk?

Ha egészséges vagy és a jelenlegi helyzetben szívesen segítenéd a mindennapi munkát, akkor ne habozz, jelentkezz! Segítséget keresünk a konyhai munkában, a fuvarozás, a szervezés területén, de örömmel fogadunk bármilyen erőforrás felajánlást.