Skip to content

Támogatás

Hogyan segíthetsz minket?

Magánszemélyként

Ha magánemberként szeretnél támogatni minket, ezt legjobban pénzbeli adománnyal tudod megtenni. A tervezhetőség és kiszámíthatóság miatt köszönjük, ha rendszeres adományozónkká válsz. A tőletek kapott támogatást az Etesd működésére, alap céljaink elérésére fordítjuk.

Adószám: 27926574-1-43
Bankszámlaszám: CIB Bank
10700347 72034774 51100005

Céges partnerként

Az Etesd sikereinek kiemelten fontos szereplői céges partnereink, akik nélkül nem tudnánk ilyen hatékonyan működni. Háromféle módon is tudjátok segíteni céljaink elérését:

Pénzbeli támogatás: eseti vagy rendszeres adományaitok elengedhetetlenek a tervezhető, kiszámítható működéshez.

300.000 Ft feletti együttműködés esetén egyedi ajánlatot készítünk számotokra, amely tartalmazhat social felületeinken való megjelenést (Viber, FB, IG) kiemelt partnerként bemutatást általunk adott interjúkban.

Termék vagy szolgáltatás felajánlás: A különféle alapanyagoktól a működésünket segítő eszközökig, szolgáltatásokig várjuk felajánlásodat.

Kérjük, hogy vedd fel a kapcsolatot Serfőző Mártival a marta.serfozo@etesd.hu címen, hogy megbeszéljük a részleteket.

Adományozz, küldj ételt!

Közhasznúak vagyunk

2020 óta közhasznú társaságként / szervezetként működünk. Ez azt jelenti, hogy non-profit szervezetként társadalmi szempontból kiemelten hasznos tevékenységet végzünk: célunk, hogy hátrányos helyzetű célcsoportok számára nyújtsunk támogatást és ismeretanyagot, hozzájáruljunk az egészséges, környezettudatos életmód kialakításához, a körforgásos gazdaság megteremtéséhez, a 3R – reduce, reuse and recycle – filozófia széleskörű alkalmazásához. Az ételek, a gasztronómia segítségével gyakorlunk pozitív változást környezetünkre, a közösségekre; célunk, hogy a gasztronómia – az étel – kösse össze a segíteni vágyó, és a segítségre szoruló társadalmi csoportokat. Valljuk, hogy a pozitív változások az étellel is kezdődhetnek, az ételnek ereje van – a gasztronómia lehetőséget nyújt olyan társadalmi változások beindítására, amely egy környezettudatosabb, egészségesebb, szolidárisabb világ felé vezet.

Mi történik az adományokkal?

Alapanyag

Séfeink az aktuális, friss, szezonális alapanyagfelajánlásokból állítják össze a heti menüt, amely jellemzően egy főételből és egy levesből vagy desszertből áll.

Készételek

Ha olyan étel felajánlás érkezik, amely azonnal szállítható, például lángos, pizza, desszertek, akkor koordináljuk az adományok útját, hogy minden a megfelelő helyre kerülhessen.

Anyagi támogatás

A befolyó pénzügyi forrásokat az alaptevékenységünk biztosításához használjuk fel, jellemzően alapanyagot vásárolunk, hogy minél több ételt készíthessünk.

Egyéb tárgyi adományok

Amennyiben hasznosítható felajánlás érkezik, szívesen segítünk az ételeken kívüli tárgyi adományok megfelelő helyre irányításában is. Legutóbb több mint 2000 egészségügyi higiénés csomagot logisztikáztunk.

Logisztikai erőforrások

Legyen szó vállalatról vagy magánszemély felajánlásról, a logisztikai erőforrásokat igyekszünk a lehető leghatékonyabban használni. Az előre tervezett fuvarokban mindig jól jön a segítség.

Vidéki
koordináció

Csapatunk tevékenysége kezdetben a fővárosra koncentrálódott, de a folyamatos vidéki felajánlások és hírek szerint terjeszkedünk, így szívesen alakítunk ki együttműködést a segítségnyújtásban résztvenni kívánó szervezetekkel.

Az egészségügyi intézmények különösen érzékeny, a védekezésben kiemelt fontosságú területek, nincs rá mód, hogy otthon, HCCAP előírásoknak nem 100%-osan megfelelő körülmények között elkészült ételeket juttassunk be. Ezért van szükségünk az éttermek és cégek nagylelkű felajánlására vagy civil személyek akár pénzbeli támogatására, melyek révén a napi több száz adag étel biztosított.

Feladatunknak tekintjük, hogy az egészségügyi intézmény vagy mentőszolgálat ajtajáig juttassuk el a megfelelő mennyiségű és kitűnő minőségű ételt: az intézményen belüli logisztika pedig a helyiek feladata. Mindent megteszünk, hogy együttműködhessünk a kórházakkal, a mentőszolgálatokkal és a tesztlaborokkal, mert tőlük kapjuk az információt, hogy adott időszakban hányan látnak el Covid-szolgálatot.
 
A második hullám érkezését már szervezetszerűen fogadtuk, megalakult az  ETESD Nonprofit Közhasznú Kft. Az adományozó társaságok társasági adóalapjának megállapítása során figyelembe vehető csökkentő tétel érvényesítése céljából a számunkra, mint közhasznú szervezetnek adott juttatásról igazolást állítunk ki – az 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bek. z). pontja szerint – figyelemmel a 7 §. (5)-(7) bekezdésében foglaltakra is.
 
Kérjük, támogasd az #etesdadokit mozgalmat megosztásaiddal, szállítással, élelmiszerrel, pénzbeli adománnyal. Mi úgy döntöttünk ismét összefogunk. A tavasszal szerzett tapasztalatainkat felkészülten és jól szervezetten, még nagyobb volumenben szeretnénk segítségre konvertálni a második hullámban. Az egészség a legfontosabb, amink van, de van valami, ami legalább ilyen fontos és mi adhatjuk: ez az egymással törődés, a gondoskodás, a szeretet.

Szívesen lennél az önkéntesünk?

Ha egészséges vagy és a jelenlegi helyzetben szívesen segítenéd a mindennapi munkát, akkor ne habozz, jelentkezz! Segítséget keresünk a konyhai munkában, a fuvarozás, a szervezés területén, de örömmel fogadunk bármilyen erőforrás felajánlást.